La Vespa Velutina – Vespes Asiàtiques 🐝

Vespa asiàtica velutina

La Vespa Velutina – Vespes Asiàtiques 🐝

La vespa exòtica (Vespa velutina)

La seva picada és molt dolorosa i són insectes molt agressius. Vigileu!

Són nombroses les espècies de vespes que podem veure a les ciutats i pobles de tota la província de Girona. Totes les espècies de vespes autòctones són beneficioses i contribueixen a la pol·linització de les flors i plantes. Actuen com a depredadors actius d’altres espècies d’insectes, algunes d’elles potencials plagues.

El gran problema de les vespes radiquen en la capacitat que tenen moltes d’aquestes espècies per picar i inocular un “verí” responsable de reaccions doloroses i, de vegades, complicacions més greus, incloses reaccions anafilàctiques potencialment mortals.

La picada d’una vespa és la resposta defensiva dels insectes davant d’una percepció d’amenaça.

La picada de la vespa Velutina és molt dolorosa i són insectes molt més agressives que les autòctones.

Equip de ForaPlagues

Els vespers o nius de vespes són perillosos perquè poden englobar centenars d’individus. 

Són espècies socials, quan una se sent amenaçada s’emeten unes feromones que fan que la resta de vespes s’excitin i comencin a atacar el causant del perill.

Plagues de Vespes Asiàtiques:

La vespa asiàtica fa ja alguns anys que les anem trobant a Girona. Cada vegada és més comú trobar aquesta espècie durant les nostres actuacions de control de plagues i eliminació de vespes. Apareixen amb el bon temps i són molt actives durant els mesos de calor.

Es tracta d’una espècie que demostra major agressivitat que les espècies autòctones, i no dubta a atacar als humans si sent el seu espai en perill, és comú també que aquesta espècie piqui sense necessitat de sentir-se atacada. Es tracta d’insectes molt adaptables i capaços de trobar recursos alimentaris i refugi en els nombrosos espais.

ForaPlagues s’ha especialitzat en l’eliminació i control de nius de vespes i vespers autòctones i asiàtiques.

Realitzem la desinsectació i acabem amb a les vespes i retirem els vespers de manera eficaç i ràpida.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.