Anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC)

Análisis de peligros y puntos críticos de control - APPCC

Anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC)

Qué és el APPCC?

L’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC o HACCP, en anglès) és un procés sistemàtic preventiu per garantir la innocuïtat alimentària, de forma lògica i objectiva per reduir les probabilitats d’intoxicacions alimentàries.

L’explicació més senzilla és que l’APPCC és un sistema per controlar i analitzar els perills i punts crítics de possibles contaminacions dels aliments per agents microbians, físics o químics.

Mitjançant el Reglament europeu 852/2004, s’obliga a les empreses d’alimentació (indústria, d’hostaleria, cuines, magatzems d’alimentació …) implantar l’APPCC.

Sabies que …

L’APPCC va ser desenvolupat i implantat per primera vegada per la NASA per regular les seves missions espacials?

Quina relació té l’APPCC i un gestor de Plagues?

Tot Sistema d’Autocontrol APPCC ha de constar d’uns prerequisits mínims d’higiene. Dins el document trobem: El Pla de Desinfecció, Desinsectació i Desratització. La coneguda com les 3D o DDD.

Les Empreses que implanten l’Anàlisi  de Perills i Punts Crítics de Control, han de contractar una acreditació d’una empresa en control de plagues, que disseny i i elabori un pla de control i prevenció de plagues.

Aquest pla de plagues ha d’acreditar diferents informes de diagnòstic inicial, fitxes de seguretat dels productes, control d’esquers, punts crítics, mesures correctives, certificat de tractaments, d’autorització i de manipulació dels tècnics en el control de plagues …

Vols saber més sobre el pla de control plagues i l’APPCC? Truca’ns

ForaPlagues experts en Plagues de l’APPCC

L’Equip de ForaPlagues
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.